Plasterk: 'Herindelingsplannen Groningen voorbeeld voor Nederland'

De manier waarop Groningen bezig is met de gemeentelijke herindeling is een voorbeeld voor de rest van Nederland en verdient steun. Dat zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken aan het eind van zijn werkbezoek aan Groningen.
De minister zelf is een groot voorstander van gemeentelijke herindeling. Het plan om in Groningen te komen tot maximaal zes gemeenten noemt hij dan ook 'prima en uitstekend'.
Tegelijkertijd hecht Plasterk eraan te zeggen dat het aan de Groningers zelf is om te beoordelen of de herindeling op deze manier moet worden ingevoerd. De minister vertrouwt op een goede afloop: 'Ik denk dat men er samen goed uit kan komen en dan vind ik dat de regering dat ook moet steunen.'
Minister Plasterk bracht zijn werkbezoek deels wandelend af. Samen met bestuurders vertegenwoordigers van verschillende organisaties liep hij van Noordhorn naar Aduard. Daarna stapte de minister en zijn gevolg in een bus en reed naar Den Horn. Het werkbezoek werd afgesloten in de gemeente Ten Boer.
Plasterk zei dat hij 'onder de indruk is' van het grote aantal vrijwilligers dat zich in de dorpen inzet om voorzieningen als dorphuizen en sportvelden in de benen te houden.