Raadsfracties willen opheldering van Rehwinkel

Fracties in de Groninger gemeenteraad willen opheldering van burgemeester Peter Rehwinkel. Partijen vragen zich af hoe het kan dat de burgemeester en de politie tegenstrijdige verhalen hebben over het verloop van Koninginnenacht.
Bommelding

Rehwinkel zei dinsdag in een interview met de internetredactie van de Volkskrant, dat hij een groot deel van de nacht had doorgebracht in het politiebureau in verband met een bommelding. De politie meldde in persberichten juist dat de nacht rustig was verlopen.

'Rommelig, onhandig en niet slim'

Fractievoorzitter Inge Jongman van de ChristenUnie: 'De regie moet wel juist zijn. Dit komt rommelig, onhandig en niet slim over'. Ook fractievoorzitter Jetze Luhoff van D66 heeft vragen voor Rehwinkel: 'Ik wil weten hoe het zit, ook met de Facebookrellen in Haren in het achterhoofd. Ik ben nieuwsgierig hoe het nu zit met de communicatie'. Raadslid Rosita van Gijlswijk van de SP wil het onderwerp binnenkort bespreken in de commissie Veiligheid: 'Het is heel opmerkelijk dat er twee verhalen zijn'.

Geen verdere toelichting Rehwinkel

De politie liet eerder weten dat de bommelding niet naar buiten is gebracht om geen paniek te veroorzaken en om te voorkomen dat anderen op een idee worden gebracht. Bovendien zei een woordvoerder dinsdagavond dat het dreigingsriscio laag werd ingeschat. Er zou zijn afgesproken dat de bommelding niet actief naar buiten zou worden gebracht, maar dat het incident wel bevestigd zou worden als er naar gevraagd werd. Dat zou in het interview met de Volkskrant zijn gebeurd. Rehwinkel wil geen verdere toelichting geven. Overigens zegt de Volkskrantredactie dat Rehwinkel wel degelijk zelf over het incident begon.