Staatssecretaris Klijnsma pleit in Aduard voor nieuwe gesprekken

Er moet opnieuw gesproken worden over de afspraak in het regeerakkoord om te komen tot het strafbaarstellen van illegaliteit. Dat zei PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma woensdagavond, tijdens een 1 mei-viering in Aduard.
Tijdens de avond deed de staatssecretaris van Sociale Zaken een oproep aan zowel partijgenoten als coalitiegenoot VVD, om open te staan voor andere oplossingen: 'De kwestie is een fundamentele zaak die je niet zomaar kunt wegpoetsen'.

Klijnsma zette de zaak scherp neer: 'Of je laat het congres vallen, of je laat het kabinet vallen.' Ze reageerde hiermee op de uitspraak van het PvdA-congres van afgelopen zaterdag in Leeuwarden. Bijna negentig procent van de aanwezige leden keerden zich toen tegen de afspraak in het regeerakkoord om illegaliteit strafbaar te stellen. Volgens Klijnsma ligt het onderwerp bij de negen PvdA-bewindslieden in het kabinet 'zwaar op de maag'.

Tijdens 1 mei-viering van de PvdA-afdelingen in het Westerkwartier uitte Klijnsma ook kritiek op PvdA-partijleider Diederik Samsom. Volgens Klijnsma had Samsom zaterdag tijdens het congres minder stellig voor de inhoud van het regeerakkoord moeten kiezen: 'Diederik ging er te stevig in. Het is niet verkeerd om iets meer lucht te houden zodat we met zijn allen kunnen verzinnen hoe het wel kan.' De staatssecretaris zei dan ook blij te zijn met de door Samsom aangekondigde extra partijraad op twaalf mei.
Deel dit artikel:

Recent nieuws