Bende opgepakt voor 31 woninginbraken

De politie heeft een bende opgerold die wordtb verdacht van 31 woninginbraken deze winter in Groningen en Noord-Drenthe.
De vijf jongemannen komen uit Groningen, Harlingen en Veendam. Twee van hen zitten nog vast. De helft van de inbraken pleegden ze, in wisselende samenstelling, in de stad Groningen. De politie schat de totale schade op ongeveer 70.000 euro.
De politie kwam de bende afgelopen maart op het spoor na een inbraak aan de Goudlaan in de stad Groningen. Dat leidde naar de woning van één van de verdachten. Vervolgens werden de andere vier opgepakt voor inbraken die ze sinds 1 december pleegden. Ook werd bij een echtpaar in Eelde zilveren bestek uit 1866 gestolen. Later werd dit aangetroffen bij een antiquair in Groningen.
Het politieonderzoek is nagenoeg afgerond. Wanneer de vijf moeten voorkomen is nog onbekend. Van de verdachte spullen die bij de vijf in huis zijn aangetroffen heeft de politie foto's gemaakt. Deze staan op de website van de politie. Die hoopt zo de eigenaren ervan te achterhalen.