Schokkende details dubbele moordzaak Groningen

Maikel S, de verdachte van een dubbele moord in Groningen, moet als een wilde tekeer zijn gegaan, die bewuste 18 januari. Dat bleek maandag bij de rechtbank.
Het Openbaar Ministerie verdenkt Maikel S. van de dubbele moord. Op dezelfde dag werden Trevor Griffiths aan de Waldeck Pyrmontstraat en Gudrun Kuster aan de Oliemuldersweg vermoord.
Maandag kwamen tijdens de pro-formazitting schokkende details naar voren. De 71-jarige Griffiths kwam om het leven nadat er een zak over zijn hoofd was getrokken en vervolgens met een koord werd gewurgd. Daarna werd hij in brand gestoken. De 66-jarige Kuster werd gewurgd en meerdere keren met een mes in haar hals gestoken. Allebei de slachtoffers hadden de drugsverslaafde enige tijd onderdak verleend.
De rechtszaak wordt waarschijnlijk over drie maanden hervat. S. gaat eerst voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Ook is het NFI nog met sporenonderzoek bezig.
Eerder kon RTV Noord al uit het proces-verbaal opmaken dat er bloedsporen van Griffiths zijn aangetroffen op een schoen en de jas van Maikel S.