SC Veendam krijgt groen licht van KNVB

De KNVB heeft het plan van aanpak van SC Veendam dat gericht is op een doorstart in de hoofdklasse goedgekeurd. De club wil gaan werken met een begroting van ongeveer honderdvijftigduizend euro.
De voetbalbond heeft wel een voorwaarde gesteld. Uiterlijk eind mei moet duidelijk zijn of de plannen organisatorisch en financieel haalbaar zijn. SC Veendam gaat hoogstwaarschijnlijk in de zondaghoofdklasse spelen. Jan Schulting is nadrukkelijk in beeld om trainer te worden.

Immiddels is er ook een bestuur en Raad van Advies geformeerd. Andre van der Veen wordt de voorzitter. Formeel moet de oprichting van de nieuwe vereniging nog plaatsvinden. Dick Lukkien is benaderd om zitting te nemen in de Raad van Advies. De assistent-trainer van FC Groningen is al langer betrokken bij het proces dat tot een doorstart in het amateurvoetbal moet leiden.

De gemeente Veendam is positief over de ontwikkelingen bij de club. De verwachting is dat er op korte termijn overeenstemming wordt bereikt over de huursom voor stadion De Langeleegte.
Meer over dit onderwerp:
sport scveendam
Deel dit artikel:

Recent nieuws