Wouter (12) uit Noordbroek bij finalisten Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd

De 12-jarige Wouter van Stralen uit Noordbroek is op 15 juni misschien wel de presentator van het NOS Jeugdjournaal. Als enige noorderling zit hij bij de tien finalisten van de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd.
Wouter werd geselecteerd uit meer dan 250 kinderen die zich voor de wedstrijd hadden opgegeven. Nu dingt hij mee naar de hoofdprijs: het presenteren van het jeugdjournaal van 15 juni, en een ontmoeting tussen zijn hele klas van de Inspecteur Amerikaschool en de redactie van het Jeugdjournaal.

Finale

Op 12 juni is de finale van de presentatiewedstrijd in Hilversum. Wouter presenteert dan voor een jury met daarin onder anderen oud-NOS-presentator Sacha de Boer.

Koninklijk interview

Om zich aan te kunnen melden voor de wedstrijd zond Wouter een filmpje in waarin hij zijn presentatietalent laat zien. Daarin houdt hij onder andere een interview met 'koning Willem-Alexander' (vertolkt door een klasgenoot met een grote oranje kroon). Een vriendje filmde het geheel in een klaslokaal, en Wouter monteerde de video zelf - inclusief geluidseffecten en animaties - op een iPad.