Update voor Android-apps RTV Noord

De Android Apps van RTV Noord voor uw mobiele telefoon of tablet hebben een update gekregen. Nieuwe rubrieken, een aanpasbaar lettertype en meer flexibiliteit staan centraal in deze update.
Download direct op uw mobiel of tablet

De apps van RTV Noord zijn direct te downloaden op uw apparaat met behulp van de Google Play Store. Klik
voor de mobiele versie en
voor de tablet versie.

Meer flexibiliteit

Er zijn erg veel verschillende Androidtelefoons en -tablets en er zijn veel verschillen tussen deze apparaten. In deze update hebben we geprobeerd hier beter op in te springen. Vooral onze mobiele app heeft hier een grote stap gezet en past zich beter aan. Daardoor is deze app bijvoorbeeld nu ook prima bruikbaar op kleine tablets.

Twee TV-signalen

Een belangrijke toevoeging is de mogelijkheid om uit 2 TV-signalen te kiezen in de apps. Niet elk apparaat kan even goed omgaan met een live TV-signaal. Daarom hebben we nu de optie ingebouwd om een keuze te maken uit twee type signalen. We hopen dat zo nog meer mensen live TV kunnen kijken op hun favoriete apparaat.

Lettergrootte in te stellen

Een belangrijke aanpassing voor alle apps is de mogelijkheid om grotere letters in te stellen voor de tekst bij onze artikelen. Dat was een verzoek van vooral de oudere gebruikers van de app en mensen die moeilijker kunnen zien.

Nieuwe rubrieken

Ook nieuw is een "flexibele rubriek". Op dit moment staat hierin nieuws over Het Leukste Dorp van Groningen, maar dit kan door de redactie aangepast worden zonder dat u een update hoeft te downloaden. Zo kunnen we actuele thema's of gebeurtenissen beter en sneller een plek geven. Overigens zijn alle artikelen van onze projecten zoals "Hier of Doar" en "Altijd de Klos" voortaan ook te raadplegen in de apps in de categorie "Ook op Noord".

Meer aanpassingen op mobiel

Voor de mobiele gebruiker verandert er nog meer. Zo heeft Uitzending Gemist nu ook een eigen plek gekregen in de mobiele apps (inclusief het archief) en kunt u voortaan foto's en slideshows ook vergroten naar volledig scherm. Daarnaast heeft de app een iets andere opzet. Zo is het menu bijvoorbeeld verplaatst. Dit was nodig om de app ook op de nieuwe telefoons (die niet altijd meer fysieke knoppen hebben) te laten werken.

Vragen en opmerkingen?

Kortom: de apps van RTV Noord hebben een leuke update gekregen. We hopen dat u zo nog beter op de hoogte kunt blijven van al het nieuws en informatie uit onze provincie. Heeft u vragen over deze update of over onze apps? Stuur dan een mail naar nwmedia@rtvnoord.nl.