FC Groningen toch nog dicht bij finale

FC Groningen is uitgeschakeld in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Robert Maaskant verloor ook de tweede wedstrijd in de play-offs van FC Twente. In Enschede werd het 3-2.
FC Groningen had tot tien minuten voor het eind een finaleplaats in handen. De ploeg stond op dat moment met 2-1 voor. In de slotfase gaf Groningen een plek in de eindstrijd uit handen. Gutierrez en Chadli scoorden voor de Tukkers.
Groningen kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Braafheid. De Twente-verdediger bracht Groningen na ruim twintig minuten later terug in de wedstrijd door de bal in eigen doel te werken. Een paar minuten later kwam Groningen door een doelpunt van Kirm op een 2-1 voorsprong. Die stand bleef tot diep in de tweede helft op het bord staan.