Aula Selwerderhof krijgt opknapbeurt

© Lineke de Ruiter / Groningen in Beeld
De monumentale aula van de begraafplaats Selwerderhof krijgt een opknapbeurt. Het vijftig jaar oude pand wordt aangepast aan de eisen van nu.
Zo komt er een andere indeling en nieuwe audio- en video-voorzieningen. Ook krijgen bezoekers vanuit de aula zicht op de daarachter gelegen tuin.
De Selwerderhof is de grootste van de elf begraafplaatsen in de stad. De begraafplaats en aula zijn een gemeentelijk monument. De aula werd in 1963 ontworpen door de toenmalige architect van gemeentewerken. In de afgelopen decennia bleef de indeling van het gebouw ongewijzigd.
De plannen voor de renovatie zijn tot stand gekomen in samenwerking met nabestaanden en uitvaartondernemers. De werkzaamheden beginnen eind dit jaar en moeten in het voorjaar van 2014 klaar zijn.
Tijdens de renovatie is de aula gesloten. Bij het openhouden van de aula zou de renovatie langer duren en zouden nabestaanden niet in een passende omgeving afscheid kunnen nemen. In overleg met de uitvaartondernemer wordt gekeken naar een alternatief.