Verhuurbedrijf waarschuwt voor oplichters

Feestverhuur Groningen in de stad is slachtoffer geworden van een oplichter. Een man huurde vorige week een groot aantal bijzondere spullen, waaronder een poffertjesplaat, suikerspinmachine, popcornmachine, rookmachine en zes terrasverwarmers, maar bracht deze niet terug.
De totale schade van het verhuurbedrijf bedraagt zevenduizend euro.

Reservering
Eigenaar Wouter Criens van Feestverhuur Groningen reageert verbolgen: "De spullen werden op 13 mei gereserveerd door een zekere Jan Pruim uit Ter Apel. Op 16 mei werd het gehaald door een aantal andere mannen. Ze wilden het spul drie dagen hebben, maar niets kwam terug." Criens zocht de afgelopen dagen veelvuldig contact met de zogenaamde huurder, maar die lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn.

Aangifte
Het verhuurbedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie. Via Facebook waarschuwt de verhuurder collega's en die reageren massaal. De waarschuwing is al meer dan zevenhonderd keer gedeeld op Facebook.

Lotgenoot
Volgens Laurens Ausma van ACL Partyverhuur in Assen zijn de oplichters actief in heel Noord-Nederland: "Vorige week zijn wij ook benaderd, maar deze keer ben ik er niet ingestonken." Ausma was twee jaar geleden ook het slachtoffer van een oplichter.

Tactiek
"Ze hebben altijd dezelfde werkwijze", zegt Ausma. "Eén persoon belt, iemand anders haalt het op. Daarna verkopen ze het spul door via sites als Marktplaats. Na het telefoontje van vorige week heb ik contact gezocht met het crimeteam van de politie in Stadskanaal. Volgens mij doen ze er niets aan. Van de aangifte van twee jaar geleden heb ik nooit meer iets gehoord."

Onderzoek
Een woordvoerder van de politie laat weten dat de zaak wordt onderzocht, maar of de kwestie wordt opgelost, is de vraag: "In het geval van Feestverhuur Groningen is geen kopie gemaakt van een legitimatiebewijs. Ook is er geen kenteken genoteerd. Dan wordt het heel moeilijk', aldus Ernest Zinsmeijer van de Politie Noord-Nederland.

Eigenaar Criens van het Groninger verhuurbedrijf hoopt dat door zijn actie op Facebook de oplichter alsnog gepakt wordt. "Afgelopen week heb ik van alles nieuw moeten kopen voor andere klanten. Dat wens ik geen van mijn collega's toe, zeker niet in deze tijd van crisis", aldus de verhuurder.
Deel dit artikel:

Recent nieuws