Vaarrecreanten Winschoten in de rij voor Blauwestad

Het ontslag van de havenmeester in Winschoten, Evert Stiekel, zou wel eens het succes van de nieuwe haven in Blauwestad kunnen betekenen.

Stiekel is aangenomen als nieuwe havenmeester van de jachthaven in Blauwestad, die nog in aanbouw is. Hij was razend populair bij de vaarrecreanten in Winschoten, van wie velen nu willen meeverhuizen met Stiekel.

Ontslag
De havenmeester werd ontslagen in Winschoten vanwege bezuinigingen. Zijn vertrek zorgde voor boze gezichten bij de gebruikers van de Winschoter jachthaven. "Door wat er gebeurd is, voelen wij ons daar niet meer op onze plek. Dus ik ben er zelf ook maar achteraan gegaan", zegt vaarrecreant Sissi Carmio, die vanwege Stiekel nu al naar de jachthaven in Blauwestad verhuisd is.

Dat de jachthaven in Blauwestad nog niet af is - de feestelijke opening is op 7, 8 en 9 juni - maakt Carmio niet uit: "Als ik de verhalen zo hoor van mensen om me heen, dan is er straks geen plek meer over. Dan moet je wachten tot er weer wat steigers bij komen."

Wachtlijst
Vrieso Staal, havenbeheerder van Blauwestad, is in zijn nopjes: "Stiekel heeft de haven in Winschoten van niks naar een wachtlijst aan boten gebracht. Zo iemand hebben hier net nodig."

Ook Stiekel zelf is blij met zijn baan in de nieuwe jachthaven: "Het is allemaal nog in aanbouw natuurlijk, maar het ziet er goed uit. Alles is zeer modern."

"Wie heuren d'r bie"
De nieuwe havenmeester verheugt zich erop om in Blauwestad de boel van voren af aan weer op te bouwen, en een zelfde soort saamhorigheidsgevoel te creëren als toen hij nog in Winschoten zat. De gebruikers van de jachthaven in Blauwestad wil Stiekel graag bij de gang van zaken betrekken: "Zodat ze een gevoel hebben van: Wie heuren d'r bie."

Meer hoort u in de radioreportage van Arnoud Bodde in het audiofragment bij dit bericht.
Deel dit artikel:

Recent nieuws