Straten Wildervank omgetoverd tot festivalterrein

Enkele straten in Wildervank waren zondagmiddag het decor van burenfestival Buuf. In verschillende achtertuinen waren optredens te zien van singer-songwriters.
Muzikant Tim Knol bracht voor het eerst van zijn leven een bezoek aan Wildervank. Hij heeft meerdere keren op Lowlands gestaan, maar een festival in de achtertuin heeft hij nog nooit meegemaakt: "Het is in de open lucht, dus dat is wel zwaar zingen door het pittige windje. Maar het publiek luistert heel goed en aandachtig, zelfs de mensen die wat verder van het podium af stonden", aldus Knol.
De organisatie ligt in handen van zes studenten van de opleiding Media en Entertainment Management. Tijdens een lange reis naar Bali zijn ze op het idee gekomen om een muziekfestival te organiseren in Wildervank, waar de meesten van hen zijn geboren en getogen. "Het is de eerste keer dat we dit doen en daarom het is wel een beetje stressvol. Maar we hebben twintig vrijwilligers erbij, dus we staan er niet alleen voor", zegt één van de organisatoren.
Hoe de studenten het voor elkaar hebben gekregen om de achtertuinen van hun buren te gebruiken als decor voor de podiums, is te zien in de video bij dit bericht.