Drietal spelers Flames niet bij Oranje deze zomer

Flames-spelers Rogier Jansen, Thies Theeuwkens en Thomas Koenis hebben zich afgemeld voor het Nederlandse team.
Oranje probeert zich vanaf 24 juni te plaatsen voor het Europese kampioenschap, maar dit drietal heeft bondscoach Toon van Helfteren laten weten andere plannen te hebben.
Volgens Jansen en Koenis komt het Nederlandse team normaal gesproken pas rond 10 juli bij elkaar. Ze zijn verrast dat dit nu ruim twee weken eerder is. "Ik baal hier enorm van", zegt Jansen. "Ik heb nog geprobeerd om mijn vakantie om te boeken maar dat lukte niet. Daarbij vind ik het een fout van de Nederlandse Basketball Bond. Ik kreeg pas eind februari een brief met daarin de plannen van het Nederlandse team en dat is natuurlijk ook veel te laat, want ik heb mijn vakantie al tijden daarvoor geboekt."
De guard die het afgelopen seizoen voor Flames speelde, vervolgt: "Ik heb negen zomers voor het Nederlands team gespeeld, maar we kwamen altijd pas rond 10 juli bij elkaar en nu ruim twee weken eerder!"
Dimeo van der Horst is de enige Flames-speler die deze zomer wel voor Oranje uitkomt, want ook Jessey Voorn is afwezig. Hij revalideert dan van een operatie aan zijn knieën.