Jonge voetballer van WEO in elkaar geslagen

Een jonge speler van voetbalclub WEO is donderdagavond door een keeper van VV Meedhuizen op het veld in Woldendorp in elkaar geslagen. Dat gebeurde na een overtreding in de tweede helft van de wedstrijd tussen de B-junioren van de twee teams.
Na die overtreding speelden de emoties in het publiek en op het veld hoog op, en werd er gescholden. Vervolgens kwam de keeper van VV Meedhuizen op zijn tegenspeler af en begon hij te schoppen en te slaan. Daarbij raakte de speler zo zwaar gewond dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.
Uit voorzorg werd ook de traumaheli vanuit Groningen opgeroepen. Om te voorkomen dat de zaak verder uit de hand zou lopen, was de politie met een aantal man in Woldendorp aanwezig.
Twee voetballers tussen de 14 en 17 jaar zijn aangehouden. De twee jongens hebben donderdagnacht in de cel gezeten.
Na de wedstrijd was de sfeer bij de club nog lange tijd gespannen, aldus WEO-bestuurslid Hiltjo ten Have. Hij zegt dat hij niet eerder zo'n ernstig incident heeft meegemaakt. Voor de teams en de toeschouwers is er slachtofferhulp geregeld. Bij de wedstrijd waren ongeveer veertig bezoekers. De politie onderzoekt de zaak.
Het incident gebeurde een dag nadat de rechtbank in Lelystad is begonnen aan de zaak die draait om de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Acht verdachten, van wie zeven minderjarigen, moeten zich verantwoorden voor de mogelijke betrokkenheid bij de dood van de grensrechter.
Nieuwenhuizen werd op 2 december na afloop van een jeugdwedstrijd tussen zijn club Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Na enkele uren zakte Nieuwenhuizen in elkaar en overleed een dag later in het ziekenhuis. Het incident leidde tot een golf van verontwaardiging in het hele land.