Hans Nijland zoekt investeerders

FC Groningen-directeur Hans Nijland is niet alleen op zoek naar nieuwe seizoenskaarthouders, maar ook naar particulieren die in een nieuwe zonne-energiecentrale op het dak van Euroborg willen investeren.
Bovenop het voetbalstadion komen mogelijk meer dan duizend zonnepanelen die stroom aan FC Groningen gaan leveren. Het plan is in samenwerking met hoofdsponsor Essent, stichting 1miljoenwatt en de gemeente Groningen tot stand gekomen.
FC Groningen betaalt de reguliere prijs voor de energie. De opbrengst gaat voor een deel naar particulieren die in het project hebben geïnvesteerd.
Het dak wordt alleen omgebouwd als genoeg particulieren aan het project willen meedoen. De komende periode worden dan ook belangstellenden geworven.
"Het zou natuurlijk prachtig zijn als onze supporters en mensen die begaan zijn met het milieu, instappen en we samen het stadion en de club weer wat groener maken", zegt Nijland.
Ook de CEO van de hoofdsponsor is verheugd, omdat hij verwacht dat anderen het voorbeeld van Euroborg volgen en ook zonnepanelen voor op hun daken kopen. "En zo zitten we weer een stapje dichter bij een duurzamer Nederland", aldus Essent-topman Erwin van Laethem.