KNVB: 'Geen mogelijkheden meer voor SC Veendam'

Een doorstart voor SC Veendam in de hoofdklasse zit er niet meer in. De KNVB geeft de club geen tweede kans zich in te schrijven om op amateurniveau door te gaan.
Afgelopen vrijdag gaf het bestuur bij de voetbalbond aan dat de begroting niet sluitend is en werd er besloten zich niet in te schrijven. De KNVB had niet verwacht dat Veendam zich zou terugtrekken. 'We hebben de afgelopen tijd regelmatig contact gehad met het bestuur en het zag er allemaal prima uit. Ik heb er eigenlijk ook nooit aan getwijfeld dat het zou lukken. Aan de andere kant willen we natuurlijk ook niet dat een club na drie maanden spelen omvalt.' zegt beleidsmedewerker wedstrijdzaken Hans Boll van de KNVB.

Beoogd trainer Jan Schulting gaf zondag de moed nog niet op. Hij deed in de uitzending van Noord Sport een oproep om nog één keer de schouders eronder te zetten en een doorstart mogelijk te maken.

Oud-directeur Piet Scholtens heeft een aantal supporters inmiddels laten weten dat SC Veendam definitief ophoudt te bestaan. Scholtens had zich nog graag willen inzetten om er voor te zorgen dat er volgend seizoen gevoetbald zou worden in stadion De Langeleegte. 'Ik kan niets meer doen. Teleurstellend is dit.' zegt clubman Scholtens.
Meer over dit onderwerp:
sport scveendam
Deel dit artikel:

Recent nieuws