Oostwand Grote Markt kan groter na aankoop pand

De plannen voor de Oostwand van de Grote Markt kunnen aanzienlijk worden uitgebreid nu de gemeente Groningen het hoekpand van de Poelestraat heeft gekocht.
Het afgelopen half jaar is met de eigenaar van het pand intensief onderhandeld. De gemeente betaalt 2,7 miljoen euro voor het gebouw, waar tot voor kort fitnesscentrum Springs en kledingzaak Leads in zaten.
De gemeente noemt dat een redelijke prijs, aangezien de vraagprijs een half jaar geleden nog op 4 miljoen euro lag. Al vanaf het begin van de bouwplannen voor de Oostwand aast de gemeente op de aankoop van het pand. Tot een jaar geleden wilde de eigenaar het niet verkopen.
Nu de aankoop een feit is, kan de locatie alsnog betrokken worden bij de plannen voor de nieuwe Oostwand. Zo kan er bijvoorbeeld een pand gerealiseerd worden voor een winkelketen die veel ruimte nodig heeft. Volgens de gemeente is daar veel behoefte aan. Bovendien zou dat ook goed zijn voor de Oosterstraat, waar nu veel leegstand is. De gemeenteraad is inmiddels geïnformeerd over de aankoop van het pand.
Wanneer het pand op de hoek van de Poelestraat tegen de grond gaat is nog onduidelijk. De wethouder kondigde woensdag ook aan dat de gemeente binnenkort wil starten met rondleidingen over de bouwplaats van het Groninger Forum. Istha wil die rondleidingen zo veel mogelijk zelf gaan geven.