Rutger Smith twee bronzen medailles rijker

Atleet Rutger Smith heeft er officieel twee bronzen medailles bij.

De Reus uit Leek dankt die plakken aan de levenslange schorsing van de Wit-Russische dopingzondaar Andrej Michnevitsj, die donderdag definitief is uitgesproken. De internationale atletiekfederatie (IAAF) schrapt Michnevitsj uit de uitslagen en pakt hem zijn medailles af, die hij veroverde bij de EK van 2006 in Göteborg en de WK van 2007 in Osaka. Smith eindigde op beide toernooien als vierde bij het kogelstoten en schuift op naar de derde plaats.

Smith, die momenteel revalideert van een operatie aan zijn achillespees, was al in bezit van vier medailles, die hij op grote kampioenschappen veroverde: zilver met de kogel op het WK van 2005 (Helsinki), brons met de discus bij het WK van 2007 (Osaka), zilver met kogel bij EK 2012 (Helsinki) en zilver met de kogel bij de EK indoor van 2005 (Madrid).

Smith krijgt mogelijk ook nog met terugwerkende kracht een bronzen medaille van het EK van 2012 in Helsinki. De Hongaar Zoltán Kövágó, die in de Finse stad derde werd bij het discuswerpen, is echter in beroep gegaan tegen zijn dopingschorsing.
Meer over dit onderwerp:
sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws