Vader had geen ouderlijk gezag

De 43-jarige vader die zaterdag zijn 4-jarige zoontje uit Groningen ontvoerde, had niet het ouderlijk gezag over zijn kind.
De ontvoerder, die zijn zoontje had meegenomen in een blauwe Volkswagen Golf, werd 's avonds op de dag van de ontvoering in de Groninger binnenstad tot stoppen gedwongen.

Tip

Dit gebeurde naar aanleiding van een tip van een voorbijganger, die de Volkswagen had zien staan bij een horecagelegenheid aan de Nieuweweg. Toen de vader met het kind die horecagelegenheid uit kwam, de auto instapte en verder reed, was de straat al afgezet door de politie. De verdachte verweerde zich niet tegen zijn arrestatie.

Kind maakt het goed

De jongen wordt zaterdagavond herenigd met zijn moeder. Hij verkeert in goede gezondheid.

Verhoor

De vader wordt verhoord. Hij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag en van mishandeling van de 33-jarige moeder, met wie hij voorafgaand aan de ontvoering ruzie zou hebben gehad in een huis aan de Pop Dijkemaweg. Hij zou daarbij geweld hebben gebruikt.

Amber Alert

De politie was zaterdag met man en macht op zoek naar het kind. Volgens de politie was het "zoeken naar een speld in een hooiberg". Eerder was een Amber Alert uitgegaan.