Groningse ziet situatie Istanbul uit de hand lopen

In de Turkse stad Istanbul is de situatie dit weekend volledig uit de hand gelopen. Dat meldt studente Veerne Koops uit Kiel-Windeweer die voor haar studie een jaar lang in Istanbul verblijft
Inmiddels heeft de strijd zich in Istanbul uitgebreid naar andere delen van de stad. Het conflict tussen de opstandelingen en premier Erdogan om het Taksimplein en het aangrenzende Gezipark leek uit de wereld, maar dat was schijn. Zaterdag werden plein en park met harde hand schoongeveegd. Zondag vond er in de stad een complete veldslag plaats tussen de politie en de protesterende menigte.
Niet alleen de wijk Besiktas, maar ook de wijken daar omheen zijn hermetisch afgesloten en bewoners mogen niet de straat op. In die wijken en een aantal andere wijken in de stad wordt inmiddels gevochten. Niet alleen tussen de burgers en de oproerpolitie, maar volgens Veerne ook tussen groepen burgers onderling. Volgens haar worden er veel mensen aangehouden op verdenking van terrorisme en is iedereen die een gasmasker bij zich heeft in ieder geval verdacht.