Tom-Jelte Slagter niet naar Tour

© www.tomjelteslagter.nl
Tom-Jelte Slagter rijdt dit jaar niet mee in de Tour de France. De wielrenner uit Slochteren zit niet bij de Tour-ploeg van de wielerformatie Blanco.
Slagter heeft zijn contract nog altijd niet verlengd en dat is waarschijnlijk een reden geweest om de Groninger niet op te nemen in de Tour-ploeg van Blanco. Maandag gaf Slagter
te hopen mee te mogen doen aan de Tour de France. Het zou zijn eerste keer zijn geweest.
De Blanco-renner laat weten verrast te zijn. 'Ik heb dit niet zien aankomen, want ik ben er echt vanuit gegaan dat ik dit jaar de Tour zou gaan rijden. Daarom is het ook een enorme teleurstelling dat ik niet mee mag. Ik moet maar eens gaan kijken wat ik nu in de maand juli ga doen', aldus een teleurstellende Slagter. De 23-jarige Groninger heeft nog niet van de ploeg gehoord wat de exacte reden is en kan daarom niet bevestigen of zijn aflopende contract een cruciale rol heeft gespeeld.
De ploeg heeft het team afgestemd op kopman Bauke Mollema, die steun krijgt van Lars Boom. Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink, Sepp Vermarcke en Maarten Wynants.