Steeds meer passagiers in trein Groningen-Leer

© Peter Steinfort
Het aantal treinreizigers dat gebruik maakt van het spoor van en naar Leer in Duitsland groeit.
Zo stapten in de eerste twee maanden van dit jaar gemiddeld 50 mensen meer uit in Leer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het totaal aantal uitstappers kwam daarmee op 195. In maart groeide dit aantal door naar 240 mensen, een stijging van 80 in vergelijking met maart 2012.
Van Leer naar Nederland was de groei nog groter. In Leer stapten in februari en maart van dit jaar bijna 100 mensen meer in de trein naar Groningen, dan een jaar eerder. Dagelijks reizen nu bijna 260 mensen per trein van Leer naar Groningen.
Volgens de provincie Groningen is de groei een duidelijk gevolg van de uitbreiding van de dienstregeling. Sinds december 2012 rijdt er dagelijks elk uur een trein tussen Groningen en Leer. Door de week en op zaterdag rijden er in totaal vijftien treinen per dag, Eerder waren dit er acht. Op zondag rijden er acht treinen per dag, eerder waren dit er zeven.
De groei van reizigers is voor de provincie aanleiding om door te gaan met de promotiecampagne voor de Wiederline, zoals de spoorlijn sinds vorig jaar heet. Eerder werd al duidelijk dat de provincie samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ProRail en Arriva onderzoekt of er in toekomst mogelijk ook sneltreinen kunnen gaan rijden tussen Groningen, Winschoten en Leer. Binnen een paar weken wordt hier meer duidelijkheid over verwacht.