Voetbaltoppers gespot bij meidendag Delfzijl

Ruim veertig meiden hebben woensdagmiddag een voetbalclinic gehad van de dames van SC Heerenveen.
De clinic werd gegeven op het hoofdveld van het Sportpark Centrum Delfzijl en werd georganiseerd door SJO NEC, de jeugdopleiding van de voetbalclubs Neptunia en Eemsboys uit Delfzijl.

Bekendheid

De hoofdreden om de clinic te organiseren is volgens SJO NEC om de bekendheid van de sport bij meiden te vergroten. Want op dit moment heeft de jeugdopleiding geen enkel meisjesteam en dat vindt jeugdcoördinator Allard Janssen best jammer: "We hopen echt dat er na de zomer genoeg meiden willen voetballen. Op dit moment hebben we ongeveer veertien meisjes in verschillende leeftijden, en daar kunnen we helaas geen team mee vormen. Het zou mooi zijn als er -na vandaag- een paar blijven hangen".

SC Heerenveen

De dames van Heerenveen hebben naast het doel om de sport te promoten ook nog een ander doel zegt spits Bernou Hylkema: "Door rond te kijken op verschillende voetbalclubs in het noorden weten we wat er te halen valt. Als iemand opvalt kunnen wij ze tippen voor bijvoorbeeld het beloften team van SC Heerenveen. Ik heb hier al een paar toppers gezien."