Drie gewonden na vechtpartij in Beijum

Bij een vechtpartij aan de Wibenaheerd in Groningen zijn zondagavond drie gewonden gevallen. Tot nu toe zijn geen aanhoudingen gedaan.
Eén van de slachtoffers, een 25-jarige man, raakte ernstig gewond aan zijn rug en is in het ziekenhuis opgenomen. Zijn 55-jarige vader kreeg als eerste klappen en is daarbij buiten bewustzijn geraakt, maar maakt het nu naar omstandigheden goed. Een 14-jarige jongen heeft mogelijk zijn kaak gebroken.

Woordenwisseling

Het geweld ontstond vermoedelijk naar aanleiding van een woordenwisseling in de buurt van een cafetaria aan de Amkemaheerd. Op de terugweg van de snackbar kregen de 55-jarige man en zijn 25-jarige zoon het aan de stok met een groep van ongeveer zeven man. Het 14-jarige slachtoffer maakte deel uit van die groep.

Onduidelijkheid

Volgens een politiewoordvoerder is er nog veel onduidelijkheid over het precieze verloop van het incident. Niemand is tot nu toe opgepakt.

Commotie

De politie zette zondagavond de buurt af voor een sporenonderzoek en voor de ondersteuning van buurtbewoners. Onder hen was door het geweld veel commotie ontstaan.
De politie zoekt naar meer getuigen.