Voorlopig nog geen waarnemend burgemeester Tynaarlo

De wethouders en fractievoorzitters in Tynaarlo hebben maandag gepraat met Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar over de crisis in het gemeentebestuur.
De problemen rezen de pan uit na de schorsing -en het uiteindelijke ontslag- van topambtenaar Henk Heijerman, die een zak geld mee kreeg. Op het gemeentehuis zou volgens sommige ambtenaren een angstcultuur heersen. Afgelopen weekend meldde burgemeester Frank van Zuilen zich ziek, en liet weten voorlopig niet terug te komen.
Verslaggever Peter Vegter, bij het gemeentehuis van Tynaarlo, wist geen informatie over een aanstelling van een eventuele waarnemend burgemeester te krijgen: "Ze houden de kaken hier stijf op elkaar. Tichelaar heeft al aangegeven vandaag niet te willen reageren, maar zal dat waarschijnlijk binnen 2 tot 3 dagen gaan doen."

Update:

Maandagavond wordt om 18:30 uur een ingelaste bijeenkomst gehouden op het gemeentehuis, waarbij de Commissaris van de Koning en het college van Tynaarlo een toelichting geven op de ontstane situatie.