OM: Jonge meiden in Groningen in de prostitutie gebracht

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt een relatief grote mensenhandelzaak rond minderjarige meisjes in de stad Groningen op het spoor te zijn. Een van de verdachten werd donderdag voor de rechter gebracht tijdens een zogenaamde pro forma zaak.
De 25-jarige man uit Groningen zou in ieder geval drie meisjes van rond de 16 jaar in Groningen in de prostitutie hebben gebracht. Het Openbaar Ministerie denkt dat er meer slachtoffers zijn. De meisjes werden actief geronseld en er werd voor ze geadverteerd. Er waren afwerkplekken in Beijum en aan de Bedumerweg.
Volgens de advocaat van de man ligt de zaak veel genuanceerder. De meisjes zouden zelf hebben meegewerkt aan de prostitutie en pas zijn gaan klagen over dwang toen hun ouders er een probleem van maakten.
De zaak tegen de 25-jarige verdachte is nog lang niet klaar, omdat hij preventief is opgepakt om meer slachtoffers te kunnen voorkomen. Justitie gaat de komende maanden meer onderzoek verrichten. Daarna staat de verdachte opnieuw voor de rechter.