Ontslagen bij Groninger Forum

© Flickr Creative Commons / Dubber
Een deel van het personeel van het Groninger Forum wordt ontslagen. Hoeveel mensen er bij de organisatie uitmoeten, is nog niet bekend.
'Het klopt dat we naar een kleinere organisatie moeten', zegt interim-directeur Dirk Nijdam. Verder wil hij er niet veel over kwijt: 'We zitten middenin het proces, met de medewerkers voeren we gesprekken. Volgende week presenteren we het complete plan', zo zegt Nijdam.
Bij het Groninger Forum werken zo'n veertig mensen. Onder hen bijvoorbeeld horecapersoneel, medewerkers voor de bioscoop en mensen die zich bezighouden met de programmering van het Forum. Het Forum is sinds een paar jaar gevestigd in de voormalige Camera-bioscoop aan het Hereplein de stad.
Eerder werd al bekend dat de organisatie minder subsidie krijgt van de gemeente. Drie maanden geleden werd Forum-directeur Bas van Kampen door wethouder Dig Istha aan de kant geschoven. Volgens Istha is Van Kampen er onvoldoende in geslaagd om bij de Stadjers draagvlak te creëren voor het Groninger Forum. In 2017 staat de verhuizing van het Forum gepland naar het nieuwe gebouw achter de Oostwand van de Grote Markt.