Eric Botteghin voor drie jaar naar FC Groningen

FC Groningen heeft Eric Botteghin aangetrokken. De centrale verdediger komt over van NAC Breda. Hij heeft voor drie jaar getekend.
FC Groningen betaalt voor Botteghin 650.000 euro. Dat is een ton minder dan de gelimiteerde transfersom die in zijn contract stond. Dat is vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in de Euroborg.

De 25-jarige Braziliaan werd er gepresenteerd samen met een andere aanwinst, verdediger Giliano Wijnaldum. De 20-jarige Wijnaldum is afkomstig van AZ en werd voor twee jaar vastgelegd. Wijnaldum moet voor de linksbackpositie de strijd aangaan met Lorenzo Burnet, al kan hij ook als linker centrale verdediger uit de voeten.

Botteghin moet de vervanger worden van Virgil van Dijk, die naar naar Celtic overstapt. Botteghin vertelde dat hij FC Groningen als een stap vooruit ziet en dat hij met FC Groningen voor Europees voetbal wil gaan. Bij zijn keuze voor FC Groningen heeft meegespeeld dat hij zijn eerste wedstrijd in Nederland in 2008 in de Euroborg speelde, tijdens het jeugdtoernooi Eurovoetbal.

Met het aantrekken van Botteghin en Wijnaldum heeft FC Groningen zijn defensie voor volgend seizoen voorlopig rond. De prioriteit ligt eerst bij het aantrekken van een creatieve middenvelder. Botteghin en Wijnaldum trainen volgende week voor het eerst mee met de eerste selectie van FC Groningen.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws