Handel en Nijverheid moet ontevreden winkeliers binnenhalen

Vijfentachtig, misschien zelfs negentig procent van de winkeliers in Winschoten moet lid worden van Handel en Nijverheid. De winkeliersvereniging heeft die opdracht vrijdag van wethouder Hans Polman gekregen.
Eerder deze week gaf de gemeenteraad aan dat wethouder Polman moet zorgen voor een breed draagvlak bij de ondernemers en pandeigenaren, nu er miljoenen euro's in het centrum worden geïnvesteerd.
Een aantal ondernemers dat niet lid is, is nog steeds niet tevreden over de gang van zaken in de gemeente Oldambt en bij de winkeliersvereniging. "We worden stelselmatig genegeerd en zelfs geschoffeerd", zegt Paul van der Veldt namens een groep winkeliers. Hij overweegt een eigen vereniging op te richten om zijn zorgen te kunnen uiten bij de gemeente.
Polman sprak vrijdag met de voorzitter van Handel en Nijverheid. In november moet er een plan van aanpak liggen en Polman vindt dat de winkeliersvereniging in eerste instantie met de ontevreden ondernemers in gesprek moet. Komen de partijen er niet uit, dan zal Polman gaan bemiddelen.