FC Groningen wint eerste oefenwedstrijd met dubbele cijfers

FC Groningen heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonnen. In Uithuizen werd een samengestelde ploeg uit de gemeente Eemsmond met 15-0 verslagen.
Het was een wedstrijd met twee gezichten. Een goede eerste en een zeer matige tweede helft. De ruim 700 toeschouwers zagen dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi scherp begon. Binnen tien minuten stond Groningen al op een 3-0 voorsprong. Het bleef vervolgens doelpunten regenen, want bij rust gaf het scorebord 11-0 aan.
In de tweede helft stuurde Van de Looi elf andere spelers het veld in en dat kwam het spel niet ten goede. Toch wist Groningen nog drie keer het net te vinden.
David Texeira en Michael de Leeuw waren allebei goed voor vijf doelpunten.
In de tweede helft moest Henk Bos per brancard van het veld. De middenvelder verstapte zich op achterlijn en verdraaide daarbij zijn linkerknie. Hij krijgt maandag of dinsdag een MRI en daaruit kan de ernst van de blessure worden vastgesteld.