CDA Hoogezand verbijsterd over dwarsbomen benoeming Maagd

Het CDA in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer is verbijsterd over de gang van zaken maandagavond in de raad. De tweemansfractie van het CDA wilde oud-raadslid Gerard Maagd benoemen tot fractievertegenwoordiger, maar door een stemming aangevraagd door de PvdA is dat tegengehouden.
Maagd nam vorige week na vijftien jaar afscheid als raadslid namens het CDA in Hoogezand. Van 2008 tot 2012 was Maagd ook fractievoorzitter van de christen-democraten.

Het CDA wilde hem maandag door de gemeenteraad laten benoemen tot fractievertegenwoordiger, zodat hij het kersverse raadslid Erik Drenth en fractievoorzitter Maarten van de Meijden zou kunnen ondersteunen. Een fractievertegenwoordiger mag het woord voeren in een opiniërende raad en geheime stukken inzien.

Door een stemming, aangevraagd door de PvdA, is de benoeming echter tegengehouden. Het CDA is zeer verrast over de stemming en de uitslag. De partij vermoedt dat persoonlijke sentimenten een rol hebben gespeeld, aangezien Maagd vaak geen blad voor de mond nam. Zo haalde hij vorige week nog uit naar de PvdA in een interview met het Dagblad van het Noorden.
Deel dit artikel:

Recent nieuws