De tien HLDVG-finalisten zijn bekend

Na een wekenlange strijd om een finaleplaats in de wedstrijd om de titel 'Het Leukste Dorp van Groningen' (HLDVG) onthulde presentator Wiebe Klijnstra zaterdag de tien finalisten door elk dorp binnen te rijden met de HLDVG-bus.
Zaterdagochtend om kwart over acht reed Wiebe het eerste finaledorp binnen en ging daarna elk uur - in willekeurige volgorde - langs alle finalisten. De onthulling van de tien dorpen was
te horen bij RTV Noord. Alle finalisten kregen een blauw plaatsnaambord met de ondertitel 'Finalist HLDVG 2013'.
De finalisten:
- Vlagtwedde
- Beerta
- Westerlee
- Wagenborgen
- Usquert
- Middelstum
- Winsum
- Zoutkamp
- Noordhorn
- Niekerk

De finale

De ambassadeurs en een assistent van de tien dorpen krijgen komende woensdagavond om half acht in de Mediacentrale in de stad Groningen uitleg over de gang van zaken tijdens de finaleweken.
Maandagavond gaan de stembussen weer open. Elk dorp begint met een schone lei aan de finale, helemaal opnieuw, met nul stemmen. Op 16 augustus is het dan zover: tijdens een live tv-uitzending op RTV Noord wordt de winnaar van Het Leukste Dorp van Groningen 2013 bekend gemaakt.

Foto's

Heb je een leuke foto van de HLDVG-bus, de onthulling in het dorp, of het nieuwe plaatsnaambord? Stuur die dan naar nieuwsfoto@rtvnoord.nl, met je naam en in welk dorp dat was.