Marco Hoekstra wint Alto di Hoogkerk

Wielrenner Marco Hoekstra uit Haren heeft dinsdagavond Alto di Hoogkerk op zijn naam geschreven. Hoekstra won solo de derde etappe van de 31e Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkartier.
Hoekstra was negen ronden voor het einde de aanstichter van een beslissende kopgroep van vier man. Hij kreeg René Hooghiemster uit Drachten, Joey van Rhee uit Nijverdal en Paul de Haan uit Meedhuizen mee.

In de laatste ronde van de wedstrijd over negentig kilometer liet de 23-jarige Hoekstra zijn vluchters achter en soleerde op de Johan van Zwedenlaan naar zijn derde zege van het seizoen. Van Rhee werd tweede voor Hooghiemster. De Haan eindigde als vierde.

Glenn Clermonts uit Bellingwolde won de sprint van een achtervolgende groep en rolde als vijfde over de streep. Jochem Hoekstra uit Haren werd zevende en Rick Ottema uit Muntendam achtste.

In het algemeen klassement was De Haan spekkoper, hij klom van de vijfde naar de tweede plaats. Jeff Vermeulen pakte geen punten, maar behield wel het geel. Peter Merx uit Warfhuizen zakte naar plek drie.

Het podium van @AltodiHoogkerk. @marc0hoekstra wint. @jeffvermeulen blijft leider voor @pauldehaan. pic.twitter.com/DOkdveUucD

— Theo Sikkema (@TheoSikkema) July 2, 2013


4 koplopers met nog 12 ronden te gaan @gijsstrating, @jghoekstra, Coen Rijpma en Ruben Hoekstra. pic.twitter.com/tGKUaxS7Gy

— Theo Sikkema (@TheoSikkema) July 2, 2013


Na ruim een half uur proberen @rhooghiemster en @marc0hoekstra het @AltodiHoogkerk @meerdaagse. pic.twitter.com/2EbT8bnrQZ

— Theo Sikkema (@TheoSikkema) July 2, 2013


Een gretig peloton is begonnen @AltodiHoogkerk @meerdaagse. #90km pic.twitter.com/u1OMb1QiYO

— Theo Sikkema (@TheoSikkema) July 2, 2013
Meer over dit onderwerp:
sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws