Nader psychiatrisch onderzoek Alasam S.

Alasam S., die veroordeeld is voor de dubbele moord in Baflo, wordt nader psychiatrisch en psychologisch onderzocht. Dat heeft het Gerechtshof in Leeuwarden vrijdag beslist.
De advocaat van S. vroeg het hof twee weken geleden om zijn cliënt te laten onderzoeken. S. werd begin maart door de rechtbank tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op zijn vrindin Renske Hekman en motoragent Dick Haveman en twee keer poging tot moord in Baflo op 13 april 2011. Hij zou toen, volgens zijn advocaat, psychotisch zijn geweest. De rechtbank stelde destijds vast dat S. volledig toerekeningsvatbaar was.
Het hof heeft het verzoek van de advocaat afgewezen, om ook een experimenteel onderzoek te doen naar de effecten van afbouw van antidepressiva op zijn cliënt. Het is volgens het hof 'onmogelijk' om een situatie te creëren, die lijkt de stuatie waarin S. op het moment van de moorden verkeerde. S. had de dag ervoor te horen gekregen dat zijn asielverzoek definitief was afgewezen. Volgens het hof is die mate van stress niet na te bootsen in een onderzoek.
Het is nog onbekend wanneer de zaak tegen S. verdergaat.