Eigengemaakte scootmobiel haalt 110 km/u

De zelfgemaakte scootmobiel van Hanne van Donk uit Zeerijp haalt met gemak 110 kilometer per uur. De 20-jarige student werktuigbouwkunde uit Zeerijp kluste het ding in elkaar om mee te doen aan de 'Zwarte Cross' komend weekend in het Gelderse Lichtenvoorde.
Samen met zijn vrienden kluste Hanne er meer dan tweehonderd uur aan. "Maar dan heb je wel wat", aldus de Zeerijpster. "Het is de bedoeling dat je zo hard mogelijk en zo gek mogelijk over de baan racet tijdens de cross. Met mijn zelfgemaakte scootmobiel voldoe ik daar denk ik wel aardig aan." Van Donk gebruikte het motorblok van een oude wegracer, ontwierp zelf de buizenconstructie en kluste van slooponderdelen uit de schuur van zijn vader het apparaat in elkaar.
Dit weekend komt Hanne van Donk op zijn scootmobiel uit in de categorie 'Old Timers'. In deze categorie gaat het niet om antieke motoren, maar om de rijders en de manier hoe zij zich over de baan voortbewegen. Dit jaar zijn alleen rolstoelen en rollators toegestaan met toevoeging van een motor.
Of de Zeerijpster ook in de prijzen valt, maakt hem eigenlijk niet zoveel uit: "Ik heb aan het bouwen alleen al zoveel plezier gehad, dat het me echt niet uitmaakt. Natuurlijk hoop ik wel dat het de jury opvalt dat we er heel wat uren aan hebben gewerkt. Maar uiteindelijk gaat het om de lol."