Reünie inwoners Pieterburen en Westernieland op komst

'Pieterburen aan het Wad en omgeving'. Onder die noemer wordt een grote reünie op touw gezet van alle inwoners van Pieterburen en Westernieland van vroeger en nu. De voorbereiding is al maanden aan de gang.
Via email en Facebook worden voormalige en huidige bewoners van beide dorpen opgeroepen om in het weekend van 5 en 6 oktober naar de reünie te komen. De organisatie heeft op dit moment zo'n 80 aanmeldingen, dat moeten er 200 tot 300 worden.
Organisator Arie Molenhuis wil de oude Gadobus Lijn 68 uit het museum halen, om tijdens de reünie tussen beide dorpen heen en weer te pendelen. Verder wordt er een heel programma op touw gezet, met 's avonds een groot feest. De organisatie krijgt bijdragen vanuit het bedrijfsleven, gemeente De Marne, de provincie en mogelijk nog andere fondsen. Ook de deelnemers zelf betalen een bijdrage.
De voormalige inwoners van Pieterburen en Westernieland wonen verspreid over de hele wereld, via de media en mond-tot-mond-reclame hoopt de organisatie ze allemaal te bereiken. Ook Nederlands bekendste oud-inwoner van Westernieland, Freek de Jonge, heeft een uitnodiging gekregen. Het is nog niet bekend of hij komt.