Tjaronn Chery bijna naar de Premier League

© JK Beeld
Het had niet veel gescheeld of Tjaronn Chery had niet de overstap gemaakt naar FC Groningen. Een paar dagen voordat hij door Groningen werd gepresenteerd, was er belangstelling vanuit Engeland.
ADO Den Haag werd benaderd door een tussenpersoon van een club uit de Premier League. Deze club wilde Chery overnemen voor een bedrag tussen de anderhalf en twee miljoen euro. De club uit Den Haag wilde wel zaken doen, maar hoorde vervolgens niets meer van de Engelsman.
Een paar dagen later vertrok Chery naar Groningen. De aanvallende middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd, daarna neemt Groningen Chery over van ADO. Met de totale deal is Groningen 800.000 euro kwijt.
Volgens RTV West heeft ADO Den Haag wel in het contract met Groningen laten opnemen dat als de betreffende Engelse club deze transferperiode alsnog 1,8 miljoen euro wil betalen FC Groningen moet meewerken aan een transfer. Groningen ontvangt dan een gedeelte van de transfersom. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen ontkent dat er sprake is van een dergelijke afspraak tussen FC Groningen en ADO Den Haag. "Het is absolute onzin. Ik verwijs dit naar het rijk der fabelen."