Kromowidjojo plaatst zich voor halve finale 100 meter

Ranomi Kromowidjojo heeft zich donderdag eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de 100 meter vrije slag bij het WK in Barcelona.
De Olympisch kampioene uit Sauwerd won haar serie in een tijd van 54 seconden en 12 honderdste. Dat was in totaal de vijfde tijd in de voorrondes. Haar grote concurrente Cate Campbell was de snelste. De Australische zwom bijna een seconde sneller.
'Kromo' beschouwt Campbell als topfavoriete voor het goud op de 100 meter vrij. 'Het zijn nog maar de series en iedereen is niet voluit gegaan. Maar ik denk dat ze hier wel laat zien dat ze de topfavoriete is', zei ze na de race.
Kromowidjojo kwam voor het eerst sinds drie dagen weer in actie in het wedstrijdbad. Na de 4x100 meter vrij, waarop Nederland zondag de bronzen medaille behaalde, moest de Groningse een paar dagen door zien te komen. 'Ik heb vooral veel boeken gelezen en heb me fysiek rustig gehouden, maar ik was wel blij dat ik vandaag eindelijk weer los mocht. Bovendien weet ik inmiddels ook wel hoe ik in de series moet zwemmen. Ik ben tevreden over mijn race.'