Busbaan Europaweg krijgt vorm

De nieuwe busbaan van station Europapark naar het UMCG krijgt steeds meer vorm. Deze week zijn wegwerkers druk bezig met het plaatsen van nieuwe lichtmasten.
"We liggen op schema, mede door het mooie weer kunnen we goed doorwerken", zegt projectleider Jan Louwes van de gemeente Groningen.
Komende week krijgen de naastgelegen rijbanen van de Europaweg een nieuwe asfaltlaag. Ook ter hoogte van het Sontplein moet nog veel gebeuren. Zo wordt er gewerkt aan een nieuwe busbaan vanuit de Sontweg richting het centrum. Ook worden de rijbanen op het verkeersplein anders ingedeeld.
Volgend weekend storten de wegwerkers zich op de kruising met het Damsterdiep. Ook hier moet de indeling vanwege de nieuwe busbaan op de schop. Louwes: "Het verkeer vallen we dan nog één keer lastig met omleidingsroutes, maar we verwachten weinig problemen, net als bij de afsluiting van de Europaweg twee weken geleden".
Maandagochtend 12 augustus wordt de busbaan feestelijk in gebruik genomen. Tegelijkertijd gaat de Europaweg ook weer open voor het verkeer.