Kromowidjojo als derde naar finale

© Archief RTV Noord
Ranomi Kromowidjojo heeft de finale bereikt van de 100 meter vrije slag bij het WK Zwemmen in Barcelona. In de halve finale realiseerde ze de derde tijd.
Ze tikte aan na 53 seconden en 29 honderdste. Sneller was ze dit seizoen nog niet. Haar grote concurrente voor de titel, Cate Campbell, was net als in de series sneller. In de voorronde was het verschil nog bijna een seconde. In de halve finale was het gat tussen beide slechts tweetiende. De Zweedse Sarah Sjöström was de snelste in de halve eindstrijd. Zij noteerde als enige een tijd van onder de 53 seconden.
Kromowidjojo keek na de race, waarin ze de derde tijd klokte, uit naar de finale: 'Het wordt heel spannend, ik denk dat ik nog wel wat harder kan. Ik heb ook nog niet de vechtlust laten zien, die ik normaal in een finale heb.' De olympisch kampioene uit Sauwerd rekent op een strijd met de Australische Cate Campbell en de Zweedse Sarah Sjöström. 'Ik denk dat Cate het nog wel rustig aan deed en Sjöström ging op de vlinderslag eerder dit WK ook al heel hard. Maar ik ben een ronde verder en het ging goed. We zullen zien wat het morgen wordt.'