Noorderplantsoen in de steigers gezet voor Noorderzon

In het Noorderplantsoen in Groningen is maandag begonnen met de opbouw van het jaarlijkse Noorderzonfestival. Rondom de vijvers zijn inmiddels de eerste steigers geplaatst.
Binnen tien dagen moet het Noorderplantsoen zijn omgetoverd tot een groot festivalterrein. Het festival voor cultuur, theater, muziek en beeldende kunst beleeft dit jaar zijn 23ste editie.
Volgens algemeen coördinator Mark Hospers loopt de kaartverkoop goed, met name voor voorstellingen in de Romeotent. Niettemin zijn er nog "meer dan genoeg" kaarten verkrijgbaar, aldus Hospers.
Een van de nieuwigheden is dat er dit jaar bedden worden neergelegd op een van de plantsoenvijvers. Mensen kunnen hier met bootjes naartoe worden gevaren om er een voorstelling te bekijken. Maar ook bewezen succesnummers als Arno's Aperitief, van cabaretier/presentator Arno van der Heyden, keren terug.
Noorderzon vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 25 augustus. Behalve in het Noorderplantsoen worden ook voorstellingen op andere locaties in de stad gehouden.