Zo werkt de aardbevingsmelder

Samen met het publiek wil RTV Noord de aardbevingen in Groningen sneller in kaart brengen. Daarom is er in de apps van de omroep de mogelijkheid om aardbevingen te melden.
Via de apps kunt u onmiddellijk na een beving doorgeven waar u bent en wat u gevoeld heeft. RTV Noord verzamelt alle meldingen en maakt deze zichtbaar op een online kaart. Zo kan iedereen direct zien waar de beving is gevoeld is en hoe zwaar hij is ervaren. De kaart is te zien via de apps en op www.rtvnoord.nl/aardbeving.

Aardbevingsmelder vinden
U kunt de aardbevingsmelder vinden in het menu van onze apps. Op de tablet is de menuknop "Aardbevingsmelder" makkelijk te vinden aan de linkerkant. Op uw mobiel moet u eerst even linksboven het menu oproepen voordat uw naar de aardbevingsmelder kunt.

Aardbeving melden
Na het openen van de aardbevingsmelder ziet u bovenaan de actuele aardbevingskaart van Groningen. Als u een aardbeving wilt melden klikt op de knop "aardbeving melden".U wordt dan naar een pagina gebracht waar u uw melding kunt doen. Hiervoor vragen wij ook om uw GPS-locatie. Mocht u al eerder toestemming hebben gegeven dan kan de vraag achterwege blijven (dit kunt u bepalen in de instellingen van uw telefoon).

Als uw GPS is bepaald ziet uw uw locatie op de kaart staan. Daaronder kunt u aangeven hoe zwaar u de beving heeft ervaren. Er zijn 3 opties: zwak, duidelijk en sterk. Als u er één selecteert ziet u een tekst verschijnen waarin we kort uitleggen wat deze sterktes ongeveer betekenen.Is uw GPS-locatie bepaald en heeft u een sterkte geselecteerd? Druk dan op de knop "Meld ..... aardbeving". (Op de puntjes staat de sterkte die u geselecteerd heeft.)

Contact opnemen met de redactie
Wilt u na het indienen van een aardbevingsmelding nog extra informatie sturen naar de redactie? Gebruik dan het formulier dat verschijnt na het doen van een melding. Uw opmerkingen komen dan gelijk bij de redactie aan. U kunt natuurlijk ook foto's en eventueel video's mailen naar nieuwsfoto@rtvnoord.nl.

Laatste aardbevingsnieuws
Onder de aardbevingskaart ziet u het laatste aardbevingsnieuws van RTV Noord staan. Zoals bij alle andere artikelen kunt u hier ook foto's, audio en video raadplegen.

Hulp of vragen?
Wilt u graag meer informatie over de werking van de aardbevingsmelder of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de afdeling Nieuwe Media via nwmedia@rtvnoord.nl.

Gratis beschikbaar
De apps van RTV Noord zijn gratis beschikbaar op iPhone, iPad, Android mobiel en Android tablet.
Deel dit artikel:

Recent nieuws