Growshop in Nieuwe Pekela overvallen

Bij een growshop aan de Holland Marsh in Nieuwe Pekela is woensdag even na 12.00 uur een gewapende overval gepleegd door drie mannen.
Een medewerker werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. Ook is er geweld gebruikt, waarbij de medewerker lichtgewond is geraakt.
De overvallers zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan, in een auto met het kenteken 98-LZG-7. Het zou gaan om een Chevrolet Matiz, volgens de RDW-gegevens hoort dat kenteken bij een Hyundai i20. De politie waarschuwt mensen om, als ze de auto zien, niet zelf actie te ondernemen, maar om 112 te bellen.
Een growshop is een winkel in benodigdheden om diverse gewassen en planten te kweken, zoals hennep. Medewerkers van andere bedrijven op het industrieterrein Holland Marsh zeggen niets te hebben gemerkt van de overval.

Berichtgeving politie op Twitter

Overval shop Nwe Pekela: verdachten hadden vuurwapen bij zich. Bij zien auto of mogelijke verdachten, bel svp direct 112!
— Politie Groningen (@polgroningen)
Overval shop Nwe Pekela: Volgens melder Chevrolet Matiz, volgens RDW Hyundai I 20, kleur grijs. Kleur van auto melder (nog) niet bekend.
— Politie Groningen (@polgroningen)
Overval shop Nwe Pekela: Slachtoffer lichtgewond, 3 verdachten: 1 blanke en 2 negroïde mannen, gingen met buit er vandoor.
— Politie Groningen (@polgroningen)
Zojuist gewapende #overval door drie mannen op man in webshop Holland Marsh in Nw Pekela. Gevlucht in auto, kenteken 98-LZG-7: Bel 112!
— Politie Groningen (@polgroningen)