Groninger start petitie tegen 'ZZP-belasting'

Ondernemer Ronald Mulder uit de stad is een petitie begonnen tegen de mogelijke afschaffing van de zelfstandigenaftrek.
Samen met collega-ondernemer Annedien Hoen uit Leiden heeft hij via internet al meer dan 7000 handtekeningen opgehaald. Het tweetal plaatste de petitie nog geen week geleden online.
Ronald Mulder: "We zitten in het zesde jaar van de crisis, het vet op de botten is weg. Als dit door gaat dan scheelt dat zo'n 300 euro per maand, veel van mijn collega's kunnen dan wel stoppen." Het is overigens nog niet zeker dat de zelfstandigenaftrek op de helling gaat, maar een artikel onlangs in het Financieel Dagblad zette Mulder op scherp. "Binnen de coalitie van VVD en PvdA zou er over gesproken worden. Ook de mogelijkheid van een ZZP-belasting zou tot de mogelijkheden behoren, je verwacht het niet van een kabinet waar de VVD in zit."
Mulder hoopt samen met anderen een vuist te kunnen maken tegen de plannen in Den Haag. "De zelfstandigenaftrek is ingevoerd om ondernemers te compenseren voor allerlei kosten die een werknemer niet heeft, bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit mag gewoon niet door gaan."