Supportersbussen FC Groningen belaagd door Cambuur-aanhagers

De supportersbussen van FC Groningen zijn zaterdagavond na afloop van de wedstrijd belaagd door Cambuur-aanhangers. Negen Groninger bussen wilden Leeuwarden verlaten toen een groep Cambuur-aanhangers zich meldde.
'Bij één van de bussen ging een stoeptegel dwars door het glas heen. En er vlogen links en rechts wandtegels naar de bus toe', aldus John Schurer voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen. De politie Noord-Nederland bevestigt dat er opstootjes waren en dat de ME is ingezet. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Tijdens de wedstrijd kwam het volgens Schurer ook al bijna tot een confrontatie. 'De supporters gingen elkaar bijna te lijf. De ME heeft vervolgens ingegrepen.' Schurer heef zijn twijfels bij de infrastructuur in het stadion van Cambuur. De supporters zitten volgens hem te dicht bij elkaar. 'Door die infrasctructuur vraag je haast om moeilijkheiden. Ik houd mijn hart vast voor de komende wedstrijden bij Cambuur. Er moet zeker wat aan de infrastructuur gebeuren.'