Lycurgus is gered

Volleybalclub Abiant/Lycurgus speelt ook komend seizoen op het hoogste niveau. De club is in staat om met behulp van geldschieters alle schuldeisers te betalen. Daarnaast blijft Abiant het komende seizoen hoofdsponsor.
De toekomst van Lycurgus was lange tijd onzeker, doordat de club met tienduizenden euro’s aan schulden zat, die onder meer waren ontstaan door deelname aan de Europa Cup, play-offs en het afhaken van sponsors. Lycurgus heeft met de schuldeisers, waaronder de belastingdienst, een regeling getroffen. Alle schuldeisers krijgen 20 procent van hun vorderingen.
De club moet wel flink terug in de begroting van 250.000 naar ongeveer 170.000 euro. Verder wil de club wellicht gaan werken met één herenteam, in plaats van twee. Arjan Taaij is de nieuwe coach, hij volgt Ronald Zoodsma op. Taaij zal samen met Gerard Smit de technische staf vormen.
De selectie, die nu nog bestaat uit Dennis Borst en Just Dronkers, wordt uitgebreid naar twaalf spelers. De club heeft daarvoor al meerdere buitenlanders in het vizier, samen met Rutger Zoodsma (zoon van Ronald Zoodsma) en Gino Naarden van het failliete Tilburg.