Lycurgus heeft de selectie rond

Volleybalclub Abiant/Lycurgus heeft met het aantrekken van twee Amerikanen en een Canadees de selectie compleet. De groep van coach Arjan Taaij bestaat uit dertien spelers. Verder heeft de club besloten, vanwege financiële redenen, te stoppen met het tweede team dat uitkwam in de Topdivisie.
Met de komst van de Amerikanen Chad Mercado en Mike Iandolo en de Canadees Devon Carter Parkinson komt het aantal buitenlandse spelers bij Lycurgus uit op vier. Zondag werd al bekend dat Juan Manuel Garabats uit Argentinië ook in Groningen gaat spelen. Iandolo moet als spelverdeler de nieuwe regisseur worden. Mercado is een diagonaal-speler en Parkinson en Garabats zijn aangetrokken als passer-loper.
Verder zijn de Nederlandse talenten Thomas Heijs en Rutger Zoodsma, de zoon van voormalig-coach Ronald Zoodsma, nieuw bij de club.
De selectie wordt verder aangevuld met Stefan Hebbink, Tjerk Dercksen, Twan en Dewi Verseput en Oscar Scholing. Zij speelden afgelopen seizoen in het tweede team. Dennis Borst en Just Dronkers zijn de enige twee spelers die vorig jaar ook al voor het eerste van Lycurgus speelden.