Aanbesteding huishoudelijke hulp Bellingwedde opnieuw bekeken

Het gemeentebestuur van Bellingwedde gaat onderzoeken of het besluit om de huishoudelijke hulp in de gemeente te gunnen aan TSN Thuiszorg en Zorgkompas kan worden teruggedraaid. Het college werd daar donderdag toe gedwongen door middel van een motie, die tijdens een extra raadsvergadering werd ingediend door de PvdA.
Tijdens de zeven uur durende vergadering overleefde het college van B en W een motie van wantrouwen. Een meerderheid van de raad vindt dat de huishoudelijke hulp voorlopig in handen moet blijven van Oosterlengte. Deze zorginstantie werd buitenspel gezet toen de hulp aan de andere zorginstellingen werd gegund. Oosterlengte was daar ontstemd over en legde de bouw van een verpleeghuis in Bellingwolde stil.
Vanwege de aanbesteding werd wethouder Marja Bos op non-actief gezet, omdat ze volgens de andere leden van het college op eigen houtje had gehandeld. Zij diende donderdag tijdens de raadsvergadering haar ontslag in.
Het gemeentebestuur moet nu op korte termijn onderzoeken of het besluit ongedaan kan worden gemaakt. Volgens burgemeester Triemstra zal het eventueel intrekken van de gunning aan TSN Thuiszorg en Zorgkompas tot schadeclaims leiden. Vrijdag hier meer duidelijkheid over komen, want zaterdag is de deadline voor het definitieve contract. Als het besluit niet kan worden teruggedraaid, moet Bellingwedde in zee met TSN Thuiszorg en Zorgkompas