Henk Binnendijk stopt na drie decennia met dagelijkse radiopresentatie

Na meer dan dertig jaar zet presentator Henk Binnendijk een punt achter zijn dagelijkse radiopresentatie. De laatste jaren presenteerde Henk elke werkdag Van Noord tot Zes. Sinds 1991 is hij presentator van Altijd wat Anders, de dagelijks belrubriek.
“Het wordt voor Radio Noord tijd om nieuwe stemmen te introduceren en voor mij om nog eens een andere klus aan te pakken”, aldus Henk Binnendijk. “De start van een nieuwe middagprogrammering was voor mij een mooi natuurlijk moment om afscheid te nemen. En met mijn opvolger zit het wel goed”.
Henk Binnendijk gaat zich de komende jaren richten op andere projecten binnen RTV Noord. Hij gaat ook commentaren schrijven en zal met enige regelmaat te horen zijn als invalpresentator in diverse radioprogramma’s.

Henk blijft zitten

Op vrijdag 13 september is de laatste Van Noord tot Zes met Henk Binnendijk. Voor de gelegenheid duurt het programma dan tot middernacht. In de avonduren krijgt Henk hulp van collega-presentatoren. Luisteraars kunnen de hele avond bellen naar Altijd wat Anders.

Op Noord

Tegelijk met het vertrek van Henk krijgt de middagprogrammering van Radio Noord een opfrisbeurt. Iedere werkdag is tussen 12.00 en 18.00 uur het nieuwe programma Op Noord te horen. Marc Wiers (12.00 - 16.00 uur) en Oetse Eilander (16.00 - 18.00 uur) nemen de presentatie op zich. Het programma heeft diverse nieuwe onderdelen als Het Lopend Vuur, Groeten uut Grunnen en de radioversie van Klouk. In Op Noord zijn ook vertrouwde onderdelen te horen: Noord Nieuws, het weer met Harma Boer, Altijd wat Anders en De Week tot Een (op vrijdag).

Muziekfabriek

Met de komst van Op Noord komt er een einde aan de Muziekfabriek. Presentator Karel Oosterhuis verhuist naar de zondagmiddag, waar hij de vaste presentator wordt van Goud op Noord.

De Centrale

De Centrale is vanaf 16 september een uurtje korter. Het programma van René Walhout is dan dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur te horen.

Oetse Eilander

Vanaf 16 september is Oetse Eilander nieuw bij Radio Noord. Oetse is een geboren en getogen Groninger. Hij werkte, na z'n journalistieke opleiding in Zwolle, onder andere voor RTV Oost, de VARA, het NOS Radio 1-journaal en Radio Nederland Wereldomroep.